A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

За участю заступниці Міністра освіти і науки України підбили підсумки року в освітній сфері Житомирщини

Опубліковано 28 грудня 2022 року о 11:40


27 грудня 2022 року заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова відвідала Житомирщину.

Освітяни області підбили підсумки роботи за 2022 рік, провівши підсумкову сесію «Освіта Житомирщини: вчу та вчусь заради Перемоги!».

Цей рік для кожного учня, вчителя та батьків був украй складним. Кожна територіальна громада Житомирщини докладала максимум зусиль для того, щоб 1 вересня у школах пролунали перші дзвоники.

Найскладніше було врівноважити емоційний стан дітей, учителів і батьків. Хтось із дітей доєднувався до уроку зі сховища, хтось з авто у дорозі, у когось лунала повітряна тривога, хтось був вже за кордоном і через різницю у часі було важко під‘єднатися, у когось просто не було інтернету чи технічних можливостей.

За літні місяці майже у кожному закладі освіти регіону були підготовлені укриття.

Крім того, заклади освіти області прийняли понад 20 тис. біженців, які опанували професії кухарів, волонтерів, навчилися виплітати маскувальні сітки, робити окопні свічки.

Зі свого боку Міністерство освіти і науки України за підтримки міжнародних донорів та партнерів передало області у 2022 році більше 8 тис. ноутбуків для вчителів. Сьогодні у межах заходу від благодійного фонду Олени Зеленської Житомирщина отримала понад 4,6 тис. ноутбуків.

Про це та багато іншого говорили освітяни у стінах Житомирського центру творчості дітей і молоді.

У межах візиту Віра Рогова взяла участь у врученні шкільного автобуса Коростишівському професійному аграрному ліцею. Це суттєвий донат у професійну освіту, що дасть змогу підвозити дітей з територіальних відділень до базового закладу. Також заступниця Міністра освіти і науки України ознайомилася з діяльністю навчально-практичного центру ліцею.

Нагадаємо, платформу ВШО поповнили тестами для діагностики результатів навчання учнів.