A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські учні, які тимчасово перебувають за кордоном, активно опановують навички для успішного життя, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 28 грудня 2022 року о 14:25


Нині у 14 країнах світу понад 2 тис. учнів 6-11 класів завершили навчання фінансової та комп’ютерної грамотності, емоційного інтелекту, ефективної комунікації, креативного мислення, лідерства, стресостійкості, гнучкості у прийнятті рішень, а також набули вмінь свідомо визначити професію мрії та будувати власну траєкторію подальшого навчання та кар’єри.

Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«240 освітян, які тимчасово проживають у Польщі, в межах цього проєкту вже пройшли курси підвищення кваліфікації з гнучких навичок (soft skills)», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, проєкт триватиме до липня 2023 року, у ньому візьмуть участь понад 10 тис. дітей та 2,5 тис. освітян. 

Координація навчання здійснюється через мережу українських освітніх хабів.

«Ініціатива МОН, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» і Асоціації інноваційної та цифрової освіти, яка реалізується спільно з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ та провідними українськими дистанційними школами «Атмосферна» та «Оптіма» дає позитивні результати», – наголосив Сергій Шкарлет.

Виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі українських освітніх хабів Марія Богуслав зазначає, що всі уроки в межах цього проєкту мають гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі» Міністерства освіти і науки України, а курси підвищення кваліфікації для освітян отримали схвалення Вченої ради Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Записатись на уроки «Навички для успішного життя» можна тут.

Нагадаємо, українські учні матимуть можливість навчатися за допомогою віртуальної та доповненої реальності.