A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як пройшов другий день престуру у Львові щодо реформи професійної освіти?

Опубліковано 10 квітня 2023 року о 15:05


Як заклади професійної освіти реставрують майстерні, фандрейзять на оновлення гуртожитків та інноваційну техніку в майстернях – відповіді на ці питання дізнавалися представники медіа впровдож другого дня престуру щодо реформи професійної освіти. Престур відбувся 6-7 квітня 2023 року в місті Львів.

«Будь-яке реформування сфери неможливе без внутрішніх рушіїв змін – лідерів та натхненників реформ – агентів змін на місцях. У нашому випадку – це педагоги та майстри виробничого навчання, місцеві управлінці і локальний бізнес. Дуже важливо донести цінність змін у професійній освіті саме локальній спільноті, адже від неї залежить більшість процесів, як-от: забезпечення профтехів належним фінансуванням, розвиток їхньої автономії та людського капіталу. Якщо нам вдасться це зробити – реформа професійної освіти вважатиметься вже наполовину успішною», – розповіла генеральна директорка директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Програма другого дня була зосереджена на демонстрації досягнень профтехосвіти у Львівській області, зокрема у Вищому професійному училищі № 34 міста Стрия та Вищому професійному училищі № 19 міста Дрогобича. Учасники престуру дізналися, як працює профтех в регіонах, мали змогу поспілкуватися з дирекцією закладів, їхніми студентами й оцінити роботу навчально-практичних центрів.

Нагадаємо, що у Львові стартував престур про результати і досягнення реформи професійної освіти «Нові можливості української профтехосвіти».