A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як перетворити ідею на бізнес-проект – почалися тренінги з трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю

Опубліковано 28 вересня 2018 року о 16:06

70 слухачів стали учасниками першої серії тренінгів з трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю, які розробили МОН спільно з УкрІНТЕІ та НАН. Навчання почалося сьогодні, 28 вересня 2018 року.

На курс зареєструвалися слухачі з 31 вишу, 26 наукових установ та інших організацій.

Під час відкриття тренінгу заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха відзначив, що завдяки курсу його учасники дізнаються, як правильно використовувати різні інструменти трансферу технологій, оцінювати вартість розробок, здійснювати їх правовий захист, створювати бізнес-плани тощо.

«Це дасть важливе підґрунтя для того, щоб в майбутньому в нас з’явилося більше комерціалізованих вітчизняних розробок, щоб в Україні формувалася розгалужена та ефективна система трансферу технологій», – наголосив Максим Стріха.

Він також додав, що зараз МОН завершує роботу над Стратегією інноваційного розвитку України, проект якої вже незабаром буде виставлено для громадського обговорення.

«У цьому документі ми закладаємо шлях до розбудови інноваційної екосистеми держави, до швидкого та якісного перетворення креативних ідей в інноваційні продукти та послуги, підвищення рівня інноваційності національної економіки», – сказав заступник Міністра.

Нагадуємо, що раніше генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка розповіла, які ключові позиції передбачає Стратегія інноваційного розвитку України.