A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як досягти прогресу і миру в Україні: на Миколаївщині пройшла ХХ ювілейна Студреспубліка

Опубліковано 03 вересня 2018 року о 17:22

На Чорноморській косі, під Очаковом, відбувся фінал ХХ ювілейної Студреспубліки, учасниками якої стали студенти та прогресивна молодь з усієї країни. Під час інтелектуальних ігор та семінарів вони обговорювали, як досягти прогресу і миру в Україні та на планеті. А далі будували стратегію, яка допоможе втілити ідеї на практиці.

У межах Студреспубліки також проходили суб-фестивалі, кожен з яких мав розкрити творчі та інтелектуальні таланти учасників. Наприклад, у грі “Дебати” вони вчилися доводити та відстоювати свою думку, бути переконливими та толерантними до опонентів. На “Фестивалі аматорського кіно” учасники спробували себе у ролі режисерів - знімали короткі відеоролики, а потім презентували їх на фінальній зустрічі. Для визначення переможців журі Студреспубліки оцінювало розкриття теми, оригінальність, операторську, акторську та монтажну роботу.

Також для учасників провели низку лекцій, майстер-класів та факультативів, на яких вони могли отримати поради експертів галузі та перейняти їх досвід. Серед спікерів заходів - управлінці, журналісти, психологи, політологи тощо.

Загалом за результатами обговорень та заходів учасники дійшли висновку, що завдання модернізації України є очевидними та потребують скорішої реалізації.