A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вступ-2022: понад 15 тис. вступників зараховано до закладів освіти за квотою-2

Опубліковано 30 серпня 2022 року о 11:10


В умовах повномасштабної війни особливістю вступної кампанії-2022 є можливість для вступників не лише з тимчасово окупованих територій, а й з особливо небезпечних територій бути зарахованими на навчання до ЗВО, зокрема в межах державного замовлення. У цьому році Уряд збільшив держзамовлення за квотою-2 і в тимчасово переміщених закладах вищої освіти та закладах Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей – до 40% від максимального обсягу держзамовлення.

«Кількість вступників, які зараховані на місця державного (регіонального) замовлення за квотою-2, складає 15 тис. 242 особи, з них на базі повної загальної середньої освіти – 10 тис. 990 осіб», – повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Найбільше вступників зараховано на спеціальності:

  • 122 «Комп'ютерні науки»; 
  • 014 «Середня освіта»; 
  • 121 «Інженерія програмного забезпечення».

Серед закладів вищої освіти найбільша кількість вступників, що зараховані за квотою-2, у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут», Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна, Харківському національному університеті радіоелектроніки. 

Також Міністр нагадав, що вступна кампанія для цієї категорії вступників ще не завершилась і триватиме до кінця вересня. 

Нагадуємо, понад 1 млн електронних заяв подано для вступу до закладів ФПО та ВО.