A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Всесвітня продовольча програма ООН розширює підтримку програми шкільного харчування в Україні

Опубліковано 16 листопада 2023 року о 12:10


Сьогодні, 16 листопада, Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) підписала договори з областями задля підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 000 дітей у 420 школах в 11 областях України.

Минулого навчального року ВПП і Міністерство освіти і науки України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для реалізації програми шкільного харчування. Упродовж першого етапу програми ВПП підтримала приготування їжі для 12 000 дітей у 58 школах Київської області. Завдяки щедрому фінансуванню від уряду Франції та приватних донорів цього навчального року ВПП змогла розширити програму по всій країні.

Упродовж 2023–2024 навчального року ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1–4 класів у школах Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей. Кошти, отримані в межах програми, школи спрямують на поліпшення якості харчування або зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Області обирали на підставі низки критеріїв, зокрема рівня продовольчої безпеки, а також кількості внутрішньо переміщених осіб.

ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування та в тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, органами місцевого самоврядування і школами.

«Багато дітей в Україні відновлюють очне навчання в регіонах, які постраждали від війни, — сказав Метью Голлінгворт, директор ВПП ООН в Україні. — Ми повністю віддані підтримці цих дітей, їхніх батьків та їхніх шкіл, фінансуючи щоденне харчування, щоб вони були здоровими та зосередженими, а тиск на бюджети їхніх сімей зменшився».

«В умовах війни для нас, дорослих, критично важливо піклуватися про добробут дітей. І щоденний поживний обід у школі — один зі способів підтримати учнівство. Ми вдячні Всесвітній продовольчій програмі за системну підтримку українських дітей і вагомий внесок в їхнє здорове майбутнє», — наголосив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Франція, фінансування якої дозволило розширити програму шкільного харчування, нещодавно прийняла Перший глобальний саміт Коаліції шкільного харчування, яка прагне забезпечити кожну дитину шкільним харчуванням до 2030 року.