A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Визначено найкращих робототехніків Черкащини

Опубліковано 07 березня 2023 року о 11:25


Для запровадження наукових розробок, спрямованих на розвиток в учнівської молоді інтересу до науково-технічної творчості, 4 березня 2023 року на базі гімназії №9 імені О. М. Луценка Черкаської міської ради відбувся регіональний фестиваль з робототехніки «Роботи допомагають Україні!».

Для участі у заході зареєструвалось 170 дітей та 47 тренерів, які представляли 35 команд із 29-ти закладів освіти області.

Це вже сьомі обласні змагання з робототехніки, які проводять на території Черкащини. Цьогорічний фестиваль має на меті познайомити молодь зі світом інновацій та STEM-можливостей.

Для учасників провели змагання з робототехніки, конкурси «Інноваційна модель робота», «STEM-startup», «Слалом», «Сумо автономне», «Сумо дистанційне», вікторини, майстер-класи, виставки-презентації.

У співпраці з Черкаським інститутом пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля на фестивалі вперше відбувся відкритий хакатон «Роботи на варті безпеки!», де команди публічно представили стартапи у сфері робототехніки.

Водночас представники ГУ ДСНС України у Черкаській області продемонстрували учасникам сучасну пожежно-рятувальну техніку та обладнання. Учнівську молодь зацікавив майстер-клас із питань мінної безпеки та надання першої медичної допомоги.

Також протягом змагань відбувся конкурс на звання «Найкращий роботренер», під час якого учасники складали слогани про свого тренера. Суддівська команда визначала найкреативніших.

На завершення змагань відбулося нагородження переможців та учасників.

Нагадаємо, на Буковині написали диктант єдності на підтримку кримчан.