A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Використання ресурсів платформи «Research4Life»: для вчених та освітян проведуть серію вебінарів українською мовою

Опубліковано 25 жовтня 2023 року о 12:20


Щоб популяризувати платформу «Research4Life» серед українських користувачів та ознайомити з можливостями, які вона відкриває для дослідників, Державна науково-технічна бібліотека України спільно з фахівцями проєкту «Research4Life» підготували серію вебінарів українською мовою, які відбудуться наприкінці жовтня – на початку листопада 2023 року.

Вебінари проведе стипендіатка Німецької національної бібліотеки, національна координаторка проєкту «Research4Life» в Україні, фахівчиня бібліотечної справи Маргарита Цюра.

Участь у запланованих заходах зможуть узяти всі охочі за умови попередньої реєстрації.

Вебінари пройдуть на платформі Zoom, а також транслюватимуться на каналі Державної науково-технічної бібліотеки України в YouTube та після проведення будуть доступні до перегляду в записі.

Нагадаємо, що в липні цього року українським установам продовжили безоплатний доступ до ресурсів платформи «Research4Life» до кінця 2024 року.

Завдяки включенню України до групи країн А в межах проєкту «Research4Life» українські вчені мають безоплатний доступ до електронних книг, журналів, баз даних багатьох видавництв і компаній світу (за інформацією, яка публікувалася на порталі, обсяг контенту платформи становить понад 200 тис. одиниць — журналів, книг, баз даних).

Програма вебінарів

31 жовтня 2023 року, початок о 12 год.

Тема: Знайомство з Research4Life: початок використання.

Опис: учасникам представлять загальну інформацію про Research4Life: які критерії участі в проєкті для країн та організацій, як відбувається процес реєстрації установи та отримання доступу до електронних ресурсів, розглянуть політику використання доступу та ресурси, які доступні користувачам, доступну інформацію на сайті Research4Life та інструменти для розв'язання технічних проблем. Також висвітлять участь України у проєкті «Research4Life».

Реєстраційна форма за покликанням.


2 листопада 2023 року, початок о 12 год.

Тема: Знайомство з Research4Life: Єдиний контент-портал.

Опис: під час вебінару учасники дізнаються більше про Єдиний контент-портал Research4Life, особливості пошуку необхідної інформації (меню Collections, Content меню, Hamburger меню) та способи ефективного використання порталу.

Реєстраційна форма за покликанням.


6 листопада 2023 року, початок о 12 год.

Тема: Знайомство з Research4Life: ефективний пошук у колекціях.

Опис: на вебінарі йтиметься про два інструменти Summon та Google Scholar, які можна використовувати для ефективного пошуку в колекціях Research4Life.

Реєстраційна форма за покликанням.