A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Івано-Франківський університет нафти і газу відвідав посол Канади в Україні

Опубліковано 13 березня 2017 року о 14:12

Під час робочого візиту на Прикарпаття до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітав посол Канади в Україні Роман Ващук. Він зустрівся з ректором Євстахієм Крижанівським, студентами, викладачами, директорами інститутів.

Канада відома своєю підтримкою та дружнім ставленням до України. Про це та про можливості ефективної співпраці в освітній та наукові сфері йшлось у промові пана Посла перед університетською аудиторією. Особливо тепло він згадав перших українських емігрантів з Небилова, працьовитість яких у Канаді стала запорукою успіху та прикладом для наслідування для інших земляків.

Велику увагу посол акцентував на сьогоденні: на канадських проектах в енергетичному секторі, з регіонального розвитку, зокрема міст Івано-Франківська, Коломиї, Долини та Яремча, інвестиційних та освітніх проектах. Канада готова заохочувати інвестиції в Україну в ті регіони, де місцева влада відкрита для чесного та взаємовигідного співробітництва за прозорими правилами.

Викладачі ІФНТУНГ цікавились канадськими освітніми та науковими проектами, студенти – бізнес-проектами та працевлаштуванням за фахом. Всі отримали вичерпні відповіді, що стосувались науково-дослідних організацій Канади, зацікавленості канадської сторони у сфері інформаційних технологій та видобутку нафти й газу. Важливою для міжнародної діяльності ІФНТУНГ стала інформація про можливість ефективної співпраці з канадськими технічними університетами. Завдяки своїй автономності вони мають право укладати двосторонні угоди про співпрацю з іноземними університетами на взаємовигідних умовах.