A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

15 березня експерти обговорять питання залучення сучасної української пізнавальної літератури в освітні процеси

Опубліковано 13 березня 2017 року о 12:43

15 березня відбудеться круглий стіл для освітян «Сучасна українська пізнавальна книжка в шкільній та позашкільній осв??ті» за участі директора НЦ «Мала академія наук України» Оксена Лісового та радниці Міністра освіти і науки України Іванни Коберник.

Під час заходу педагоги, письменники, експерти з дитячого читання та видавці обговорять питання залучення в освітні процеси виданої в Україні сучасної пізнавальної літератури, розкажуть про світові тенденції в галузі «літератури факту» для школярів і поділяться власним досвідом інтеграції предметів шкільного курсу, зокрема початкової школи.

Початок: о 17:00

Місце проведення: Національний музей Тараса Шевченка (м. Київ, бульвар Шевченка, 12).

Контактна особа: Анна Третяк ([email protected]).

У межах заходу заплановано знайомство з унікальним пізнавальним виданням природничого циклу знань для молодшого й середнього шкільного віку «Біла трішки чорна-пречорна книжка» письменника і художника Кузька Кузякіна (Дмитра Кузьменка). У книжці йдеться не лише про природу кольорів, а й про різні природні явища, види тварин і українські топоніми, в назві яких є чорний та білий.

Простір української дитячої книги «BaraBooka» представить добірку сучасних українських пізнавальних книжок, написаних для юного читача, рекомендованих для навчання у класі та поза класом.

У заході також візьмуть участь: письменник Дмитро Кузьменко; провідний редактор дитячої редакції сучасної української літератури (видавництво «Віват») Олена Рибка; вчитель, методист Новопечерської школи м. Києва, сертифікований тренер міжнародної програми «Читання і письмо для розвитку критичного мислення» Інна Большакова; співзасновник та керівник EdEra, експерт з дистанційної освіти ОБСЄ Україна Ілля Філіпов; письменниця, методист НЦ «МАНУ» Галина Ткачук; куратор дитячої програми Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Книжковий Арсенал» Юлія Козловець.

Модератор: письменниця, керівник проекту «BaraBooka» Тетяна Стус.

Організатори: НЦ «МАНУ», видавництво «Віват» і Простір української дитячої книги «BaraBooka».