A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Юні українські науковці здобули 9 медалей на Міжнародної конференції ICYS в Німеччині

Опубліковано 25 квітня 2017 року о 15:52

Юні українські науковці здобули перемогу на «XXIV Міжнародній конференції молодих вчених - ICYS-2017» (International Conference of Young Scientists), яка проходила 16-22 квітня в м. Штутгарт (Німеччина).

У заході взяли участь команди з 26 країн Європи, Азії та Америки. У команду України входили 10 учнів з різних міст.

Змагались учасники конференції у 6 номінаціях: математика, інформатика, екологія, науки про життя, фізика та інженерія.

Конкурс відбувався за двома категоріями. Перша − постерний захист, а друга − захист робіт.

Десятикласник Чернівецької гімназії № 5 Артур Качур виборов золоту медаль за постер і бронзову в секції «Фізика» за власне роботу. Хлопець запропонував на розгляд комісії інноваційну ідею: використати радіоактивне вітрило для дослідження далеких об’єктів космосу.

Ще один чернівчанин Микола Веремчук завоював срібло за постер і бронзову нагороду за розробку. Він презентував дослідження з фізики, у якому визначав щільність повітря за допомогою оптичних неоднорідностей.

Срібло за роботу в секції «Математика» привіз і Олексій Олексишин із Чернівців. Його дослідження стосується теорії ігор. Микола Музиченко із Запоріжжя здобув срібну медаль у секції «Інженерія», сконструювавши нову модель Стірлінг-генератора, що працює від енергії вогнища. Змагаючись у цій самій секції, киянин Олексій Шатохін узяв бронзу з розробкою універсального модульного станка для прототипування, а Сергій Воронов із Дніпра одержав срібну медаль за власний оригінальний алгоритм 3D-сканування. Сергій сконструював багатофункціональний пристрій, що поєднує 3D-принтер, лазер для різання і гравіювання.

Ще однією бронзою здобув чернівчанин Максим Григорчук, дослідивши стохастичний резонанс у симетричній бістабільній системі.

Також  у складі української команди захищали свої роботи: Олександр Похиленко із Запоріжжя і його сервісний робот-доглядач, Тарас Кузик із Чернівців, який презентував дослідження поверхневого натягу, та Андрій Шкредко з Долини Івано-Франківської області, робота якого присвячена спрощеній побудові блок-схеми для розв’язання задач будь-якої складності і дає можливість отримати програмний код для запуску в середовищі Pascal.

Довідково.

Проект «ICYS-Україна» є національним етапом міжнародної конференції,  який започатковано у 2010 році НЦ «Мала академія наук України» та Інститутом обдарованої дитини НАПН за активної підтримки МОН й Інституту модернізації змісту освіти.