A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проект ЧНУ ім. Петра Могили «Cubomania» переміг на конкурсі стартапів Vernadsky challenge

Опубліковано 25 квітня 2017 року о 10:19

22 квітня у м. Дніпрі відбувся фінал конкурсу стартапів Vernadsky challenge.

Команда проекту інтерактивних кубиків для дітей «Cubomania», в складі якої були викладачі та студенти  Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, отримала Iмісце українського конкурсу стартапів.

«Cubomania» – це  інтерактивні освітні і розважальні кубики, які допомагають формувати особистість дитини, навчати її ??оціальним взаємовідносинам.

IIмісце отримала команда проекту «Cardiomo Family», який дозволяє відстежувати роботу серця та виявляти приховані захворювання.

III місце посів американський проект із засновником-українцем «CloviFi» – він через Wi-Fi дозволяє слухати звук із телевізора, передаючи його безпосередньо окремій людині, не заважаючи іншим.  

Переможці отримали грошові винагороди для подальшого розвитку проектів.

Нагадаємо, що конкурс Vernadsky challenge вже втретє проводиться в Україні. Цього року до складу журі увійшов також фахівець з інженерії та ведучий шоу «Руйнівники міфів»  Джеймі Гайнеман.

Довідково.

Руйнівники міфів (англ. MythBusters)   американська науково-популярна телепередача на каналі DiscoveryChanne. Передачу ведуть фахівці із спецефектів Джеймі Гайнеман і Адам Севідж, що використовують свої навички і досвід для експериментальної перевірки різних байок, чуток, міських легенд і інших породжень популярної культури Вони проводять небезпечні досліди і встановлюють непередбачені, часом сенсаційні результати.