A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Володимир Ковтунець: «Льотна академія НАУ має стати потужним східноєвропейським центром з підготовки фахівців цивільної авіації»

Опубліковано 17 лютого 2017 року о 16:45

16 лютого Льотну академію Національного авіаційного університету в місті Кропивницькому відвідав перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, взявши участь у церемонії відкриття інноваційного Центру безпілотних літальних апаратів.

Він зазначив, що Льотна академія є прикладом вдалого підходу до підготовки майбутніх фахівців до професійної діяльності. Тож цей виш має великий потенціал для інвестиційного розвитку.

«Академія має перетворитися на потужний східноєвропейський центр підготовки фахівців для авіації, чиї дипломи визнаються в усьому світі. Тому найближчим часом ми зробимо освітні стандарти за вашими спеціальностями такими, що повністю відповідають світовим професійним стандартам у авіаційній галузі», – наголосив Володимир Ковтунець.

В.о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко підкреслив, що академія є частиною великого навчального закладу, де нині відбуваються стратегічні зміни.

«Пріоритетними шляхами розвитку нашого університету є авіація і космос, інформаційні технології, екобіотехнології, технології, пов’язані з енергетикою, і матеріалознавство. За останні 5 місяців у НАУ відбулися якісні зміни на краще: оновлено Наглядову раду, затверджено новий Статут, іде активна робота над стратегією розвитку на найближчі 10 років, виш інтенсивно займається входженням в систему ІКАО. Тобто НАУ працює у фарватері найсучасніших стратегій розвитку світової науки та економіки», – повідомив Володимир Ісаєнко.

В.о. ректора передав Льотній академії від імені університету три легкові автомобілі і трактор для обслуговування аеродрому та нагородив найкращих працівників академії грамотами НАУ.

Фіналом зустрічі став майстер-клас з польотів на спортивних дронах команди Ukrainian Association of Drone Racing.

Довідково: Льотна академія – навчальний заклад у структурі Національного авіаційного університету України, де з 1961 року готують висококваліфікованих пілотів та інших фахівців для цивільної авіації. Нині льотна академія випускає 50 пілотів щорічно, на базі навчального закладу працюють курси підвищення кваліфікації для фахівців авіаційної галузі. Сьогодні в академії навчаються більш як 400 іноземних студентів з 30 країн світу.