A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Викладач Військово-морської академії з міста Гдині розповів студентам ЧНУ про досвід польських реформ

Опубліковано 17 лютого 2017 року о 09:45

У Чорноморському національному університеті ім. Петра Могили триває реалізація проекту «Перехідні демократії з урахуванням досвіду країн Вишеградської четвірки». Зокрема, у його межах до вишу було запрошено гостьового лектора з Польщі – викладача академії ім. Героїв Вестерплатте в м. Гдині та консультанта програми ЄС ТАCIS Пьотра Лізаковські.

Він зустрівся зі студентами факультету політичних наук і представив їм доповідь на тему «Трансформація місцевого самоврядування на прикладі Республіки Польща». Також пан Лізаковські розказав студентам про позитивний та негативний досвід польських реформ, детально зупинившись на найбільш ефективній реформі системи самоврядування. Лектор відзначив, що незабаром планується написання спільної монографії з професорами ЧНУ, які так само досліджують питання трансформацій та реформ.

Довідково: Реалізація проекту «Перехідні демократії з урахуванням досвіду країн Вишеградської четвірки» відбувається за підтримки Вишеградського фонду та розрахована на 3 академічні роки (2014–2017).

Проект передбачає запровадження до навчальної програми студентів факультету політичних наук спеціалізованого курсу, мета якого висвітлити процеси демократичних євроінтеграційних трансформацій у країнах Вишеградської четвірки (Республіка Польща, Чеська Республіка, Угорщина, Словацька Республіка).