A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти ЖНАЕУ влаштували свято маленьким пацієнтам лікарень у День святого Миколая

Опубліковано 20 грудня 2016 року о 11:00

19 грудня святий Миколай та його помічники з Житомирського національного агроекологічного університету завітали із подарунками, солодощами та фруктами до пацієнтів відділення онкогематології Житомирської обласної дитячої лікарні та дитячого психоневрологічного відділення Житомирської психіатричної лікарні.

Така акція вже стала традиційною для студентів ЖНАЕУ. Окрім гостинців, вони також готують у подарунок дітям концертну програму зі співами, іграми та вітаннями від Миколая. Кошти на подарунки студенти збирають самостійно під час благодійних акцій або ж віддають зі своїх заощаджень, премій тощо. Щоб святковий сюрприз дійсно вдався, попередньо дітей просять написати про свою мрію в листі до Миколая, а тоді студенти беруться виконувати бажання.

«У онковідділенні діти проходять тривале лікування, багатьом доводиться повертатися сюди знову, – говорить голова профкому ЖНАЕУ Олександр Лопатюк. – Звичайно, ми намагаємось відвідувати малечу, щось приносити, передавати. У такий святковий день не могли оминути їх увагою. Наш студентський актив – профком та студентська рада – залюбки приєдналися до акції, адже всі розуміють, що для таких дітей дуже важливі позитивні враження та емоції».

Із дитячим відділенням психіатричної лікарні у ЖНАЕУ досвід співпраці більш як 10 років. За цей час встигли стати гарними друзями.

«Сьогодні такий день, коли діти особливо чекають на подарунки. Святий Миколай приходить у кожен дім і навіть у лікарняні палати, – каже проректор з науково-педагогiчної роботи, соцiального та гуманiтарного розвитку університету Іван Мартинчук. – Наш Миколай у компанії талановитої студентської молоді у цьому закладі не вперше, і щоразу нас гарно зустрічають, готуються. Дітки розповідають вірші, співають, танцюють, разом зі студентами грають у тематичні ігри. Ми ділимось із ними своїм теплом, даруємо відчуття свята і сподіваємося на їхнє швидке одужання».

На знак вдячності від пацієнтів та колективу відділення гостям з агроуніверситету передали подяку та сувенірну ялинку.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету