A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Нові обрії міжнародної співпраці Житомирського державного університету імені Івана Франка та Університету в Домброві Гурнічій

Опубліковано 19 квітня 2016 року о 12:33

18 квітня 2016 року Житомирський державний університет імені Івана Франка відвідала польська делегація у складі міжнародного координатора Університету в Домброві Гурнічій Домініки Черняк та директора міжнародного відділу цього ж університету Павла Ургача.

«Житомирський державний університет налагоджує усі можливі види співпраці для розвитку наукової діяльності, проведення спільних проектів, організації стажування студентів і викладачів та реалізації програми академічної мобільності. Ми маємо сорок угод з вишами Польщі і нам надзвичайно приємно, що зростає зацікавлення нашим університетом», - наголосив ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух

Метою поїздки польської делегації стало обговорення питань співпраці між двома університетами, оскільки Житомирський державний університет і Університет в Домброві Гурнічій мають спільні напрями навчання, зокрема вивчення іноземних мов, економіки, менеджменту, педагогіки.

Під час перемовин вирішувалося питання підписання угоди між двома навчальними закладами, а також обговорювалися питання подвійних дипломів, міжнародних програм мобільності для студентів і викладачів, проведення спільних конференцій, можливість взаємних публікувань у наукових журналах, освітні можливості – фундуші у рамках Вишеградської четвірки.

Директор міжнародного відділу Університету в Домброві Гурнічій Павел Ургач проінформував, що на базі Університету в Домброві Гурнічій пройде Осінній університет, який запланований для студентів з країн Вишеградської четвірки. У роботі університету візьмуть участь по шість студенів з країн-партнерів. Проте хочуть долучити й студентів з України, для яких відшкодують витрати на проїзд. Цьогорічна тема – «Проблема міграції в Європі».

За інформацією ЖДУ ім. Івана Франка