A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ХНУМГ імені О.М.Бекетова відбувся Міжнародний симпозіум «Українсько-польські архітектурні візії: погляд крізь часи та епохи»

Опубліковано 18 квітня 2016 року о 15:24

15 квітня 2016 року в залі засідань Музейного комплексу Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова розпочав роботуМіжнародний симпозіум «Українсько-польські архітектурні візії: погляд крізь часи та епохи».

Програма заходу була розрахована на два дні та включала роботу пленарного засідання, секцій, а також виїзне засідання в архітектурно-художніх майстернях «Arhouse».

Ініціатива проведення заходу належить ректору ХНУМГ імені О.М.Бекетова професору В. М. Бабаєву та підтримана Генеральним Консульством Республіки Польща у Харкові Співорганізаторами міжнародного симпозіуму виступають: Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова та його структурні підрозділи: Українсько-польський культурно-освітній центр, Наукова бібліотека та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та його Центральна наукова бібліотека.

У відкритті симпозіуму взяли участь ректор ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Володимир Бабаєв, почесні гості – Генеральний Консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський; Головний архітектор м. Харкова Сергій Чечельницький; перший заступник директора департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Олександр Труш.

Серед учасників симпозіуму – делегація з Інституту студій світового мистецтва (Варшава, Республіка Польща) під керівництвом професораЄжи Маліновського, польські науковці з Гданська, Торуня, Кракова, Варшави, Щецина. Українську сторону представляли провідні фахівці, кандидати та доктори архітектури та історичних наук з Харкова, Львова, Києва, Рівного, Кам’янця-Подільського, Одеси, Полтави.

Українські та польські історики, мистецтвознавці, архітектори, реставратори обговорили наступні напрямки:

  • Творчість відомих польських архітекторів в українських містах на  зламі століть (ХІХ - ХХ).
  • Польські архітектори: долі на тлі епох .
  • Спадщина польских архітекторів у Харкові.
  • Сучасні тенденції архітетури: українсько-польське бачення.
  • Збереження історико-архітектурних ансамблів українських та  польських міст.

За результатами проведення міжнародного симпозіуму планується видання монографії присвяченої тематиці заходу.

За інформацією Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова