A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Львівській політехніці відбувся відкритий чемпіонат зі швидких шахів

Опубліковано 22 лютого 2016 року о 10:16

У Національному університеті “Львівська політехніка” триває велике спортивне свято — “Універсіада-2016”. Днями у рамках спортивного заходу відбувся відкритий чемпіонат зі швидких шахів серед науково-педагогічних працівників і допоміжного персоналу університету.

Ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало наголосив, що львівські політехніки завжди дружили з цією інтелектуальною грою. За словами очільника вишу, найбільших успіхів у цьому виді спорту домоглися математики.

Завідувач кафедри фізичного виховання Львівської політехніки професор Віктор Корягін зачитав наказ ректора про створення в університеті Шахової академії. При ній діятиме і дитяча секція, де навчатимуться цій захоплюючій грі діти працівників навчального закладу.

Перші символічні ходи на шахових дошках зробили ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало та присутні на шаховому святі знані львівські гросмейстери Василь Іванчук, Марта Літинська, Адріан Михальчишин, Олександр Суліпа.

Швидкі шахи передбачають, що кожен із суперників має для проведення партії 15 хвилин. Загалом змагання тривали майже дві години. В особистому заліку перемогу здобув гість університету (турнір був відкритим) Мирослав Лопадчак, а у командному заліку першість здобула команда Інституту комп'ютернмх технологій, автоматики та метрології. Переможці відзначені кубками, медалями і почесними грамотами.

За інформацією Національного університету “Львівська  політехніка”