A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця пройшов «Хакатон-1654»

Опубліковано 22 лютого 2016 року о 12:17

На базі ХНЕУ ім. С. Кузнеця 19 – 20 лютого 2016 року відбувся форум спеціалістів у сфері ІТ-технологій «Хакатон-1654».

Організаторами проекту виступили Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону, Харківська Обласна державна адміністрація, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, Регіональний міжуніверситетський Старт-ап центр First Capital, який працює в ХНЕУ ім. С. Кузнеця, Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського, Харківський національний університет радіоелектроніки, KarazinStartups і Громадський Союз Kharkiv IT Cluster. Основною метою заходу є розвиток середовища для технологічного бізнесу в Харківському регіоні.

Брали участь у «Хакатон-1654» як IT-фахівці, так і маркетологи, менеджери, юристи (молодь у віці до 35 років). За кожним напрямом змагались три команди. Усього було 58 учасників, які протягом 36 годин працювали над вирішенням проблем. Дев’ять експертів і менторів допомагали командам і оцінювали результати їх роботи.

Захід тривав півт??ри доби, протягом якої учасникам необхідно було виконати завдання. Під час заходу команди учасників повинні були розробити і винести на розгляд суддівської колегії своє бачення реалізації поставлених завдань із використанням ІТ-технологій. Учасникам «Хакатон-1654» було запропоновано три кейси (напрями), пов’язані з підвищенням конкурентоспроможності Харківщини і забезпеченням її сталого розвитку. Перший кейс містив у собі бізнес-ідеї у сфері підвищення експортного потенціалу регіону. Другий – організацію роботи міжнародних донорів і залучення допомоги для переселенців. І третій – створення систем для дистанційного навчання школярів.

Переможців «Хакатон-1654» було нагороджено грамотами та подарунками від партнерів, серед яких: EPAM, Microsoft Ukraine, Startup.Network, Юридична компанія ILF.

За інформацією ХНЕУ ім. Семена Кузнеця