A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перша національна аграрна конференція «Мільйон з гектара»: наука і практика

Опубліковано 22 лютого 2016 року о 12:56

19-20 лютого 2016 року у Львові відбулася Перша національна аграрна конференція «Мільйон з гектара».

Присутні мали змогу отримати повну картину абсолютно всіх новітніх сфер і ніш аграрного сектору країни, оцінити можливості впровадження нового виробництва та диверсифікованості виробничих потужностей на малій площі з мінімальними витратами, максимальною віддачею та високою маржинальністю – саме такої інформації вимагає сьогодні прогресивний сільгоспвиробник. Відповісти на усі питання та забезпечити фермера сучасною інформацією ‑ поставили перед собою завдання організатори заходу ‑ Сумський національний аграрний університет, Світова продовольча організація (ФАО) та Європейський банк реконструкції та розвитку. Саме з такою амбітною метою.

Інтеграція університетської освіти та агробізнесу є необхідною складовою розвитку аграрної сфери у сучасних умовах. Таку основну тезу на початку свого виступу висловив Володимир Ладика, ректор Сумського національного аграрного університету. Саме в СНАУ уже майже півроку реалізується міжнародний проект «Зерновий бізнес на невеликій площі», а також організована конференція є логічним продовженням цього проекту.

Основними учасниками конференції, на яких орієнтувалися організатори стали фермери з усіх куточків України. Багато з них взяли очну чи дистанційну участь у чотирьох модулях проекту. Попередньо було заплановано, що в заході візьмуть участь близько 250 аграріїв, проте зареєструвалися і приїхали до Львова майже вдвічі більше.

Своїм досвідом ведення прибуткового бізнесу поділилися кращі фахівці як з України, так і країн зарубіжжя. Серед доповідачів слід відзначити Романа Федишина, засновника ринку с.-г. продукції «Шувар», Андрія Ярмака, представника Всесвітньої продовольчої організації (ФАО), Тетяну Ситник, фахівця з виробництва органічної продукції, Ярека Бень, члена правління фірми «Польська ягода», Анну Бурка, аналітика «АПК- і Інформ »та багатьох інших фахівців.

На другий день конференції відбувся практичний бізнес-тур на найбільший в Україні оптовий ринок сільськогосподарської продукції «Шувар», а також до провідних господарств Львівської області.

За інформацією СНАУ