A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти Черкаського національного університету пройшли останньою дорогою Кобзаря

Опубліковано 22 травня 2015 року о 19:07

Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького пройшла останньою дорогою Кобзаря, долучившись до жалобної ходи з нагоди 154-ї річниці перепоховання на українській землі Тараса Шевченка.

Урочистості розпочалися у Каневі, в Успенському соборі, де 154 роки тому відспівували Кобзаря. Після завершення панахиди учасники ходи, серед яких студенти і викладачі на чолі з ректором університету Олександром Черевком, пройшли під прапорами України шестикілометровий останній шлях Тараса Григоровича.

На Чернечій горі було проведено молебень та мітинг. Вшанувати пам’ять Тараса Шевченка прибули перший заступник міністра культури Ігор Ліховий, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, патріоти,  творча інтелігенція з Черкащини та з-за її меж, делегації школярів із Донецької і Луганської областей, учасники Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну».

Учасники ходи поклали квіти до могили Шевченка, відвідали музей, надихнулись “Заповітом” у виконанні Черкаського народного хору,   атмосферою Чернечої гори, де за своїм заповітом знайшов останній спочинок Кобзар.

Делегація Черкаського національного вражала молодістю і різнобарв'ям вишиванок. Так студенти продовжили відзначення Дня вишиванки і продемонстрували свою національну ідентичність.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького