A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Діти та педагоги Одещини долучились до святкування Дня української вишиванки

Опубліковано 25 травня 2015 року о 10:11

21 травня 2015, в День вишиванки, який відзначається третього четверга травня, діти та педагоги Одещини долучились до акції «Одягни вишиванку».

 В цей день в школах Одеської області відбулися святкові заходи: лінійки, конкурси стіннівок, танцювальні флешмоби, фотосессії тощо.

Народне мистецтво, яке передавалося  з покоління  в покоління, і вже століттями є ґрунтом для спілкування людей, долучає всіх до джерела  пізнання  історії, культури,  звідки ідуть витоки творчості. Із далекого  минулого  прийшли до нас українські вишиванки. А виникли вони з любові  до рід??ої землі і батьківської оселі, зі спілкування  із навколишнім  світом та потреби  не тільки  бачити красу, а й творити її власними руками.

У навчальних закладах до Дня української вишиванки були оформлені тематичні виставки «Українська вишивка», «Чарівна краса вишиванки», «Створено з любов'ю», де всі бажаючі  мали змогу ознайомитися з видами орнаментів, їхнім значенням та помилуватися зразками вишиванок.  

День української вишиванки став справжнім святом в КЗ «Ананьївська ЗОШ – інтернат І-ІІІ ступенів». Протягом дня в школі панував піднесений настрій. О 13 годині школярі вийшли на подвір’я для участі у флешмобі. Учениці старших класів заздалегідь вирішили взяти участь в акції «Подаруй вишиванку воїну» і вишили власноруч сорочку. Зворушливим стало вручення цієї вишиванки матері  воїна, який знаходиться в зоні АТО.

Лідери учнівського самоврядування Антонюківського навчально- виховного комплексу запропонували в цей день розпочати роботу над проектом «Рушник єднання», щоб об'єднати Україну спільною справою,і показати єдність думок, сподівань та мрій молодого покоління українців.

За інформацією департаменту освіти і науки Одеської ОДА