A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Одещині планують створити український простір по всій області, - голова Одеської ОДА

Опубліковано 01 листопада 2017 року о 05:45

В Одеській області створюватимуть освітньо-культурні українські простори - обладнані сучасною технікою, іграми та з цікавими книжками українською мовою. Про це розповів голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов на зустрічі з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич. 

Простір організовуватимуть в межах приміщень, які наразі не використовуються і можуть перебувати у занедбаному стані. Наприклад, це можуть бути вільні класи у школах, де наразі навчається менша кількість дітей, ніж передбачає проектна потужність. 

«Ми підтримуємо усі проекти, пов'язані зі збереженням освітньої інфраструктури. По-перше, демографія - річ змінна, зараз ми спостерігаємо ситуацію, коли під час спаду народжуваності закривалися садочки, а майно розпродувалось. Тепер це велика проблема - у нас реальні черги у дошкільні заклади. По-друге, важливо давати більше можливостей для розвитку та самореалізації дітей та їхніх батьків», - відзначила Міністр.

Голова ОДА також підкреслив, що створення подібних місць необхідне для укріплення зв'язків всередині громад.

«Український простір з гарними книжками, іграми та обладнанням має бути багатофункціональним. По суті це місце, організоване для спілкування громади. На  цій базі можна проводити цікаві конкурси, змагання серед дітей та дорослих»,- зазначив Максим Степанов.

Нагадуємо, що 1 листопада Лілія Гриневич перебуває з робочою поїздкою у Одеській області. 

Більше фото тут