A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У столиці розпочала роботу Міжнародна конференція Українського відділення Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної

Опубліковано 08 квітня 2016 року о 14:59

8 квітня 2016 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулося відкриття Міжнародної конфере??ції Українського відділення Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної IATEFL «21st Annual National IATEFL Ukraine Conference», що проходитиме 8-9 квітня.

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс; заступник Посла Сполученого Королівства Великої Британії в Україні Хелен Фейзі; президент Українського відділення Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної IATEFL Маргарет Розенберг; головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Оксана Коваленко; проректор з наукової роботи Київського університету імені Бориса Грінченка Наталія Віннікова.

Заступник Міністра освіти і науки звернув увагу на роль вчителя у системі освіти. За словами Павла Хобзея, разом із сучасними технологіями повинен змінюватись і вчитель, вдосконалюючи свою майстерність. На думку заступника Міністра, такі предмети, як українська мова, математика та іноземні мови мають важливе значення для школярів. «Англійська мова зараз є одним із головних засобів комунікації у світі. Нам треба намагатися зробити так, щоб у кожного учня був належний рівень знання англійської», - наголосив заступник Міністра.

Заступник Посла Сполученого Королівства Великої Британії в Україні Хелен Фейзі повідомила, що Посольство Великої Британії та Британська Рада в Україні прийшли з однією важливою місією – показати українцям англійську культуру, а також допомогти вчителям підвищити рівень знання англійської мови. За словами заступника Посла, знання англійської мови відкриває багато можливостей у всьому світі. «Зараз майже у всьому світі знають і розуміють англійську мову. Ми раді, що між нашими країнами існує велика підтримка, особливо в освіті»,- підкреслила Хелен Фейзі.

Директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс зазначив, що місія Британської Ради в Україні полягає у побудові міжкультурних зв’язків народів Великобританії і України. На цьому шляху спілкування потрібне знання англійської мови. Тому вже 24 роки Британська Рада надає широкі можливості для вивчення та вдосконалення знання англійської мови в Україні. Щороку 1,6 мільйона людей України користуються ресурсами Британської Ради або беруть участь у її програмах. Окрім того, на сайті Британської Ради в Україні можна знайти інформацію щодо британської культури, англійської мови, а також можливості освіти в Сполученому Королівстві.

Саймон Вільямс підкреслив, що за допомогою спільних зусиль вчителів англійської мови і Британської Ради будується успішне майбутнє українських дітей.