A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міжвідомча робоча група обговорила проект Положення про гру «Джура»

Опубліковано 08 квітня 2016 року о 11:21

 7 квітня 2016 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося перше засідання робочої групи з обговорення проекту Положення про Всеукраїнську систему дитячо-юнацьких національно-патріотичних військово-спортивних ігор «Джура».

У засіданні взяли участь начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Алла Середницька,директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Наталія Савченко, представники Міністерства молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства культури України, Міністерства інформаційної політики України та громадських організацій.

Як зазначила начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН Алла Середницька Міністерство освіти і науки організовує і впроваджує Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Джура» з 2003 року. Враховуючи вимоги сьогодення до патріотичного виховання дітей і молоді, пропозиції громадських організацій, а також прийняті нормативно-правові акти, чинне Положення цієї гри потребує вдосконалення.

Окрім того, щоб покращити організацію гри й надати їй системи виховної роботи, в проекті положення необхідно врахувати функції міністерств і відомств, які долучені до проведення гри.

Учасники засідання вирішили внести свої пропозиції до розробленого МОН проекту Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), а після доопрацювання винести проект на широке громадське обговорення та розмістити на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.