A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулося перше засідання робочої групи з питань політики гендерної рівності та боротьби з дискримінацією у сфері освіти

Опубліковано 23 липня 2015 року о 16:24

23 липня 2015 року в Міністерстві освіти і науки за участю першого заступника Міністра освіти і науки України Інни Совсун відбулося перше засідання робочої групи з питань політики гендерної рівності та боротьби з дискримінацією у сфері освіти.

Під час засідання Інна Совсун підкреслила важливість навчально-просвітницької роботи з гендерних питань та зазначила, що Міністерство освіти і науки сприятиме реалізації ідей та пропозицій з впровадження гендерної рівності та протидії дискримінації у сфері освіти.

Перший заступник Міністра повідомила, що зараз МОН працює над положенням про науково-методичну раду, відповідно до якого будуть на конкурсних засадах сформовані науково-методичні комісії з різних галузей знань. До роботи в науково-методичних комісіях можуть бути залучені експерти з гендерної рівності для розробки стандартів, які включатимуть гендерні компетенції випускників вищих навчальних закладів.

«Впровадження гендерної ??світи на місцях повинно відбуватися через діалог з суспільством, зокрема, через презентації досліджень, публічні заходи», - підкреслила Інна Совсун.

Зважаючи на важливість якісної підготовки педагогів з гендерних питань, перший заступник Міністра освіти і науки запропонувала в якості експерименту створити он-лайн курс з гендерної рівності, як альтернативу курсів підвищення кваліфікації вчителів.

Окрім того, учасники засідання обговорили можливості проведення експертизи шкільних підручників на предмет гендерної чутливості.

Також на засіданні визначили  напрями стратегії просування гендерної рівності та боротьби з дискримінацією у сфері освіти та план роботи робочої групи.

Слід зазначити, що робочу групу з питань політики гендерної рівності та боротьби з дискримінацією у сфері освіти було створено 3 липня 2015 року (наказ Міністерства освіти і науки України № 713). Основна мета діяльності робочої групи – аналітичне та організаційне забезпечення розробки та впровадження політики гендерної рівності та сприяння Державній програмі забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року в межах компетенцій Міністерства.