A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Всеукраїнська нарада голів обласних методичних об’єднань викладачів української мови та літератури технікумів та коледжів

Опубліковано 06 червня 2015 року о 12:43

Протягом 3 - 5 червня 2015 року на Тернопільщині відбувалась Всеукраїнська нарада голів обласних методичних об’єднань викладачів української мови та літератури технікумів та коледжів.

Організаторами наради були Міністерство освіти і науки України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, Всеукраїнська спілка голів обласних методичних об’єднань викладачів української мови та літератури технікумів та коледжів, департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, Рада директорів технікумів та коледжів Тернопільської області.

У роботі Всеукраїнської наради взяли участь майже 50 викладачів з усіх регіонів України.

3 червня учасники наради працювали на базі Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Було заслухано звіти голів обласних методичних об’єднань викладачів українського філології про навчально-методичну та наукову роботу педагогів.

 

Під час дискусійного майданчика «Особливості викладання філологічних дисциплін у технікумах та коледжах в сучасних суспільно-політичних та соціально-економічних умовах» викладачі одностайно наголосили, що українська мова є універсальним чинником консолідації нації, засобом формування національної свідомості майбутніх фахівців.

У рамках наради 4 червня в Кременецькому педагогічному коледжі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка відбулося засідання круглого столу на тему «Формування особистісних компетенцій при вивченні філологічних дисциплін у коледжах та технікумах». Доповідачі підкреслювали важливість занять з української мови, української літератури та української мови (за професійним спрямуванням) для формування компетентної особистості, яка не лише володіє знаннями, високими моральними якостями, має певні професійні навички, але й уміє адекватно діяти в різних ситуаціях, застосовувати знання в реальному житті та брати на себе відповідальність за свою діяльність.

5 червня учасники наради мали змогу попрацювати в Чортківському державному медичному коледжі, викладачі-філологи якого презентували свій багаторічний досвід роботи. Наприкінці зібрання було схвалено план роботи Всеукраїнської спілки на 2015-2016 навчальний рік, прийнято ухвалу наради та підбито підсумки її роботи. Викладачі наголошували, що проведення таких нарад є вкрай необхідним, бо на них не лише відбувається обмін досвідом, а й вирішуються актуальні питання організації навчально-виховного процесу у технікумах і коледжах та розвитку освіти в Україні загалом.

Організатори наради подбали й про змістовну культурну програму. Учасники заходу мали нагоду ознайомитися з історичними та архітектурними пам’ятками Тернополя, Кременця, Чорткова, а також відвідали християнські святині – Свято-Успенську Почаївську лавру й Марійський духовний центр у Зарваниці.