A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН підтримує формування культури здорового способу життя та підвищення рівня здоров’я

Опубліковано 08 квітня 2015 року о 09:21

7 квітня 2015 року, в рамках відзначення Всесвітнього дня здоров'я відбулося засідання круглого столу «Здорова нація - сильна Україна». Міністерство освіти і науки України підтримує широкомасштабний Всеукраїнський проект, мета якого ‑ сформувати культуру здорового способу життя та об’єднати громадян у прагненні підвищувати рівень здоров’я, що сприятиме зменшенню ризику неінфекційних захворювань.

Заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Віктор Павленко привітав учасників круглого столу та підкреслив актуальність порушених питань щодо залучення населення до оздоровчої рухової активності.

Під час круглого столу Віктор Павленко наголосив на стані впровадження медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням дітей у загальноосвітніх навчальних закладах.

За словами заступника голови Комітету з фізичного виховання та спорту, медико-педагогічний контроль входить до обов’язкових функцій медичних і педагогічних працівників навчального закладу. «Вчитель фізичної культури – вчитель, який викладає свій предмет. Стан фізичного розвитку, емоційний, психологічний, ступень вмотивованості до занять фізичною культурою залежить від спільних об’єднань педагогічного колективу, рекомендацій та настанов медичного працівника, батьків, керівництва навчального закладу, однолітків», - зазначив Віктор Павленко.

Заступник голови Комітету повідомив, що завдання до громадськості – привернути увагу кожного учня і студента до здорового способу життя, з повагою ставитися до власного здоров’я, підвищувати свій рівень здоров’я через засоби фізичної культури та спорту.

Крім того, він наголосив на підготовці проекту Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність ‑ здоровий спосіб життя ‑ здорова нація» як дієвого засобу впливу на свідомість громадян бути здоровими.

«Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і благополуччя», - підкреслив Віктор Павленко.

За інформацією комітету з фізичного виховання та спорту МОН України