A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд Таджикистану надає українцям стипендії на навчання

Опубліковано 16 квітня 2024 року о 10:00


Відповідно до Угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Республіки Таджикистан про співробітництво в галузі освіти від 9 квітня 2003 року уряд Республіки Таджикистан надає громадянам України 20 державних стипендій на навчання у 2024/2025 навчальному році у вищих професійних навчальних закладах Таджикистану згідно з визначеним таджицькою стороною переліком спеціальностей і закладів освіти.

МОН приймає документи від кандидатів на отримання державної стипендії уряду Республіки Таджикистан до 20 червня 2024 року.

Перелік необхідних документів:

  • заява кандидата на навчання встановленого зразка, заповнена друкованими літерами, із фотографією;
  • копія документа, що посвідчує особу (закордонний паспорт);
  • нотаріальна засвідчена копія документа про попередній рівень освіти та додаток до нього;
  • учням шкіл — нотаріально засвідчена довідка про навчання у випускному класі з оцінками за останнє півріччя;
  • студентам, які не отримали дипломи про освіту — нотаріально засвідчений витяг із залікових відомостей та довідка із закладу освіти, що підтверджує їхній студентський статус (українською мовою);
  • мотиваційний лист (українською мовою).

До МОН потрібно подати пакет документів в електронній і паперовій формах. Скановані документи (формат PDF) необхідно надіслати на електронну адресу: [email protected]. У темі листа зазначити «Стипендії на навчання в Республіці Таджикистан 2024/2025».

Паперові документи приймають за адресою: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці з приміткою на конверті: Стипендії на навчання в Республіці Таджикистан у 2024/2025 навчальному році.

Їх можна подати двома способами:

  • надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення);
  • передати особисто під підпис контактної особи із зазначенням дати та часу отримання. 

Усі паперові документи мають бути зібрані в 2 папки (оригінали та їхні копії) відповідно до переліку. Розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно. Остаточне рішення про надання стипендії схвалюватиме Міністерство освіти і науки Республіки Таджикистан.

Звертаємо увагу:

З метою врегулювання питань перетинання громадянами України державного кордону в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану Кабміном внесені зміни до Правил перетину державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57.

Згідно з пунктом 26 зазначених вище Правил виїзд з України здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів призовного віку, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану тимчасово обмежено.

На офіційному сайті Державної прикордонної служби України розміщено загальні питання та відповіді щодо виїзду за кордон у період дії воєнного стану.