A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд підтримав запуск застосунку «Мрія»

Опубліковано 16 лютого 2024 року о 17:25


16 лютого Кабінет Міністрів України підтримав постанову, яка дозволяє запустити освітній застосунок «Мрія». Завдяки цьому освітній процес для дітей, батьків і вчителів стане сучаснішим та ефективнішим.

Через застосунок батьки й учні зможуть відстежувати академічну успішність, формувати необхідні для самореалізації дитини компетентності, отримати інформаційну підтримку, користуватися освітніми та інформаційними ресурсами, навчальними аудіо- та відеоматеріалами. Застосунок дозволить збирати, обробляти, накопичувати та передавати дані про освітній процес.

Постанова визначає, що на першому етапі в ньому будуть доступними:

  • особистий кабінет учня із програмами розвитку здібностей та шкалою успішності;
  • інтерактивні та мультимедійні навчальні матеріали;
  • збір, оброблення, накопичення, передавання даних про освітній процес;
  • Мрія-ID – альтернатива учнівського квитка в застосунку.

Крім того, «Мрія» допоможе автоматизувати управління закладами освіти. Це посилить безпеку та контакт з державою. У застосунку також планують використовувати штучний інтелект, що дасть змогу вчителям зробити уроки інтерактивними та цікавими, а учням — будувати індивідуальну освітню траєкторію.

Застосунок «Мрія» розробляють Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Реалізація проєкту здійснюватиметься коштом міжнародної технічної допомоги та державного бюджету.