A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд Китайської Народної Республіки надає для громадян України стипендії на навчання в 2024/2025 навчальному році

Опубліковано 12 грудня 2023 року о 13:15


Відповідно до угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Китайської Народної Республіки про співробітництво в галузі освіти уряд Китайської Народної Республіки надає для громадян України 48 державних стипендій на навчання в 2024/2025 навчальному році за освітніми рівнями бакалавр, магістр, доктор філософії та на мовне стажування.

Міністерство приймає заявки на отримання державної стипендії уряду Китайської Народної Республіки до 07 січня 2024 року.

Подання заявки

Кандидат на отримання державної стипендії уряду Китайської Народної Республіки має пройти обов’язкову реєстрацію на сайті Китайської стипендіальної ради та створити особистий кабінет. Усі необхідні документи мають бути заповнені (або завантажені) онлайн в особистому кабінеті.

Кандидат повинен заздалегідь звернутися до ЗВО Китаю (до якого планує вступ) та отримати лист-підтвердження від університету про готовність прийняти кандидата на навчання.

Вимоги до кандидата, перелік необхідних документів та інструкція додається.

До Міністерства освіти і науки України заявка подається в електронному та паперовому форматах (документи надсилаються в обох зазначених форматах) відповідно до Переліку.

В електронному форматі скановані документи (формат PDF) надсилаються на адресу: [email protected] . У темі листа необхідно зазначити «Стипендії на навчання в КНР 2024».

Паперові документи приймають за адресою: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, управління міжнародного співробітництва та протоколу з приміткою на конверті: Стипендії на навчання в КНР 2024.

Їх можна подати у два способи:

  • надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення);
  • передати особисто під підпис контактної особи із зазначенням дати та часу отримання.

Усі паперові документи мають бути зібрані в 2 папки (оригінали та їхні копії) відповідно до нумерації, зазначеної в Переліку.

Розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно.

Звертаємо увагу

У зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 (зі змінами) в Україні введено правовий режим воєнного стану.

З метою врегулювання питань перетинання громадянами України державного кордону в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57.

Згідно з пунктом 26 зазначених вище Правил виїзд з України здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів призовного віку, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану тимчасово обмежено.

На офіційному сайті Державної прикордонної служби України за покликанням розміщено загальні питання та відповіді щодо виїзду за кордон у період дії воєнного стану.


Контактна особа

Ольга Котова

Відділ академічної мобільності та взаємодії з іноземними студентами управління міжнародного співробітництва та протоколу Міністерства освіти і науки України.

  • Адреса: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135
  • Тел. (044) 481-32-77
  • Електронна пошта:  [email protected].