A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Український Освітній Хаб запрацював у Греції

Опубліковано 12 вересня 2023 року о 14:00


11 вересня 2023 року Український освітній хаб запрацював в Афінах. До відкриття долучилися заступниця міністра міграції Греції Софія Воултепсі, посол України в Греції Сергій Шутенко, засновники Українського будинку у Греції Ірина та Олександр Бортники, а також представники Асоціації інноваційної та цифрової освіти. 

Мережа українських освітніх хабів (цифрових освітніх центрів — DLC) реалізує концепцію навчання протягом життя (Life Long Learning) з метою розвитку людського капіталу України. Навчатися й набувати актуальних навичок у центрах можуть як діти, так і дорослі. Також школярі можуть надолужити пропущене у навчанні — все в інтерактивній пізнавальній формі. 

Хаб у Греції вже двадцять перший заклад мережі українських освітніх хабів, які працюють з початку війни. Вони розташовані як в Україні, так і за кордоном: Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії, Болгарії, Швейцарії, Німеччині, Іспанії, Австрії, Великій Британії.

Координаторка українських освітніх хабів Марія Богуслав поділилася, що їхня велика мета — відкрити їх в усіх регіонах України та тих країнах, де нині найбільше українських дітей. Особливо таких центрів потребують громади, які найбільше  постраждали від війни. 

Відкриття хабу у Греції стало можливим завдяки Асоціації інноваційної та цифрової освіти та засновникам Українського будинку у Греції Ірині та Олександру Бортникам.