A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські учні продовжують навчатися та опановувати навички для успішного життя в українському освітньому хабі у Польщі

Опубліковано 27 лютого 2023 року о 09:55


З листопада минулого року у Варшаві за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) на базі українського освітнього хабу в Польщі (Цифровий освітній центр/DLC) стартував проєкт для українських учнів, який допомагає надолужувати навчання (кетчап-класи), здобувати освіту за українською державною програмою та засвоювати м’які, цифрові та підприємницькі навички під час уроків для успішного життя, які використовують, зокрема підхід UPSHIFT.

«Кетчап-класи у нас збирають аншлаги. Діти завдяки нашим партнерам – потужним українським дистанційним школам «Атмосферна» та «Оптіма», що надають безкоштовний доступ до власних ресурсів, мають можливість індивідуально надолужувати окремі предмети та теми, а також документи про освіту державного зразка», – зазначає координаторка мережі українських освітніх хабів (DLC), виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

За її словами, «уроки для успішного життя» вже пройшли майже 4,5 тис. осіб, а до кінця жовтня цього року навчання пройдуть загалом 10 тис. учнів. 

Усі уроки мають гриф МОН.

Також у межах проєкту системно відбувається підвищення кваліфікації українських учителів у набутті м’яких навичок (soft skills) та проводять курси із вивчення польської мови.

Станом на сьогодні за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти та Асоціації інноваційної та цифрової освіти вже діють 18 українських освітніх хабів. Вони розташовані у тих регіонах України, де перебуває найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, та країнах ЄС з найбільшою кількістю осіб, які тимчасово виїхали за межі України внаслідок військової агресії рф.

Нагадаємо, в Іспанії запрацював український освітній хаб.