A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські рішення перемогли у фіналі хакатону #Green4Europe в Німеччині

Опубліковано 21 грудня 2021 року о 15:25


Міністерство освіти і науки виступило партнером Хакатону #Green4Europe, що складався з трьох етапів – півфіналів у Грузії та Україні й фіналу в Німеччині, 8 грудня 2021 року. Над технологічними еко-рішеннями працювали понад 350 учасників, які обʼєдналися у 14 команд. До фіналу потрапили 6 команд, лідерами 5 з них є молоді інноваторки. За результатами фінального пітчу журі обрало трьох переможців:

  • перше місце – команда Solar Optic (Україна), яка представила новий метод гібридного сонячного освітлення, заснований на процесах генерації, концентрації та передачі сонячної енергії;
  • друге місце – команда Scooby Doo (Україна) з ідеєю комплексної комунікаційної кампанії, яка поєднує чат-бот та інтерактивну карту для популяризації еко-ставлення до рідного міста;
  • третє місце – команда Noisure (Грузія) з проєктом моніторингу рівня шумового забруднення в міських зонах на основі візуалізації даних.

Також до фіналу дійшла українська команда Dvichi з проєктом онлайн-маркетплейсу для дизайнерів, де можна купити та продати залишки тканин. Попри креативний  проєкт і «срібло» на українському етапі, команді забракло кількох балів до пʼєдесталу в Німеччині.

Трійка переможців отримає професійний фідбек і менторські сесії від організаторів, а також грошові призи в розмірі 2500€, 1000€ та 500€ відповідно. Фінансові призи від організаторів, партнерів і холдингу TECHIIA отримають також переможці українського етапу #Green4Europe.

Крім того, учасники хакатону зможуть допрацювати рішення з менторами, партнерами та представниками організаторів на спеціальному заході, який відбудеться в UNIT.City наприкінці грудня.

Організаторами хакатону є ГО «Енергійна країна», берлінський технічний центр N3XTCODER та Асоціація сталого розвитку Грузії за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Партнери:

Міністерство освіти та науки України, Medialine AG, TECHIIA Holding, UNIT.City, DataNatives, Самміт-Книга, IBCentre, Studway, INSCIENCE, Екологічний і освітній центр & Impact Hub Georgia, IT Ukraine Association, EBA, Ukrainian Startup Fund, YEP, AIN.Business, SPEKA.MEDIA, Ukrainian Hub, Hacklub Kyiv, Ukrainian Future Business Incubator, Ariel University.

Нагадаємо, МОН і партнери з розвитку обговорили результати діяльності за 2021 рік та окреслили спільні плани на майбутнє.