A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські підприємства фінансують інновації здебільшого власним коштом – аналітичне дослідження “Інноваційна діяльність в Україні у 2019 році”

Опубліковано 19 серпня 2020 року о 16:08

Які позиції має Україна в міжнародних індексах щодо інноваційного потенціалу? Скільки українських підприємств здійснювали інноваційну діяльність та впроваджували інновації торік? Який обсяг коштів та з яких джерел на це було витрачено? Про це йдеться в аналітичному дослідженні “Інноваційна діяльність в Україні у 2019 році”, яке сьогодні, 19 серпня 2020 року, було розміщено на сайті МОН.

Довідка створена на основі даних головних розпорядників бюджетних коштів, Державної служби статистики України, міжнародних індексів.

Так, минулого року 782 українських підприємства здійснювали інноваційну діяльність. З них саме впроваджували інновації – продукцію та/або технологічні процеси – 13,8%. Для порівняння: 2012 року інноваційною діяльністю займалося вдвічі більше підприємств – 1758, однак впроваджували інновації 13,6%.

Найбільше інноваційно активних підприємств займалися виробництвом харчових продуктів (16,8%), а також машин та устаткування (10,2%).

Загалом підприємства витратили на інновації 14220,90 млн грн, з яких найбільше – на придбання машин, обладнання та програмного забезпечення (10185,11 млн грн).

Фінансування інновацій відбувалося здебільшого власним коштом підприємств – майже 88%. Кошти держбюджету отримали 6 підприємств (3,9%), іноземних інвесторів – 3 підприємства (0,3%)

Нагадуємо, що раніше було опублікувано аналітичну доповідь: “Наукова та науково-технічна діяльність в Україні у 2019 році”.

Також на сайті МОН розміщені аналітичні довідки:

  • Реалізація середньострокових пріоритетних напрямів інноваційної діяльності загальнодержавного рівня у 2019 році;
  • Реалізація середньострокових пріоритетних напрямів інноваційної діяльності галузевого рівня та отримані результати у 2019 році.