A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українська команда здобула бронзу на Європейській олімпіаді з експериментальної науки EOES 2023

Опубліковано 20 травня 2023 року о 15:15


Цьогорічна олімпіада з експериментальної науки EOES 2023 відбулася в Ризькому університеті імені Страдіня (Rīga Stradiņš University), під час якої учасники мали доступ до новітніх лабораторій Фармацевтичного навчально-наукового комплексу для виконання завдань. В олімпіаді взяли участь 44 команди з 22 країн ЄС та команда з України. Молоді науковці змагалися одне з одним у таких дисциплінах, як біологія, хімія, фізика та суміжних предметах. 

Цього року Україна вперше отримала запрошення бути гостьовою командою на EOES 2023, щоб також мати можливість показати науковий потенціал. Команду з нашої держави представили три молоді науковці: Власенко Владислав Олександрович, Плєсков Іван Васильович та Федірко Олесь Олександрович. Дослідники продемонстрували виняткові знання та заслужено здобули призові місця. 

EOES є престижною практичною міжпредметною олімпіадою в Європі, яка збирає найталановитіших учнів з країн-членів Європейського Союзу для дослідження точних наук. 

Це вагома перемога для України, яка підтверджує здатність українських студентів конкурувати на міжнародному рівні та розкриває нові можливості для майбутнього розвитку нашої молоді в галузі науки та освіти.