A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україна та Узбекистан напрацьовуватимуть проєкт угоди про співробітництво у сфері освіти і науки, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 25 лютого 2021 року о 14:38


Сьогодні, 25 лютого 2021 року, відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Курмановим.

Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва між країнами в освітній та науково-технологічній сферах, а також окреслили нові потенційні напрями подальшої співпраці.

“Дві міжурядові угоди про співробітництво у галузі освіти та сфері науки і технологій втратили чинність у 2002 і 2005 роках. На моє глибоке переконання, ми маємо унормувати нашу співпрацю, враховуючи виклики сьогодення. Адже співпраця між Україною та Узбекистаном триває на рівні закладів вищої освіти”, – підкреслив Сергій Шкарлет.

Він повідомив, що наразі в Україні отримує вищу освіту більше 2 тис. студентів – громадян Республіки Узбекистан.

Своєю чергою пан Посол Алішер Курманов наголосив на готовності розглянути і опрацювати нову угоду та запросив Міністра відвідати з візитом Узбекистан.

“Наразі між закладами вищої освіти Узбекистана та України тривають перемовини щодо відкриття філій українських вишів в Узбекистані. Хочу відзначити, спілкуючись з нашими громадянами, вони зазначають, що відчувають комфорт в Україні”, – сказав Алішер Курманов.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет висловив вдячність пану Послу за інтерес до розвитку співробітництва в галузі освіти і науки між країнами та запевнив у готовності до пошуку нових можливостей для його поглиблення і розвитку.

Нагадаємо, 28 січня 2021 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом.