A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Зміцнення українсько-литовських відносин в освітньому просторі – ключова тема зустрічі Міністра Сергія Шкарлета з Послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом

Опубліковано 28 січня 2021 року о 16:36


Сьогодні, 28 січня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом.

Сторони обговорили українсько-литовські відносини та стан виконання попередніх домовленостей, а також проаналізували основні напрями співпраці. Зокрема, йшлося про дошкільне навчання, неформальну (позашкільну) освіту, реформу вищої освіти,  дистанційне навчання в умовах пандемії COVID-19.

«Співпраця між Україною та Литвою у сфері освіти і науки є доволі активною та плідною як на рівні шкіл, так і на рівні університетів і наукових організацій. У межах спільних проєктів активно здійснюється обмін досвідом між школярами, студентами, викладачами, вченими. Готові й надалі розвивати партнерство й розширювати можливості співпраці у сфері освіти», – зауважив Сергій Шкарлет.

За його словами, починаючи з 2014 року, Литва надає всебічну підтримку Україні. Наразі реалізуються основні двосторонні проєкти: 

  1. «Відновлення та оснащення школи №2 в м. Авдіївка Донецької області освітнім та спортивним обладнанням», що передбачає реконструкцію будівлі, їдальні та спортивного майданчика, а також закупівлю й монтаж обладнання;
  2. «Підтримка освіти в районах, постраждалих унаслідок конфлікту у Східній Україні: належне забезпечення якості неформальної освіти», що спрямований на вдосконалення освітнього процесу в Україні шляхом обміну литовським досвідом у сфері позашкільної (неформальної) освіти і заснований на принципі «гроші ходять за дитиною».

Міністр відзначив плідну українсько-литовську співпрацю у сфері вищої освіти та участь закладів вищої освіти України й Литви в трьох проєктах програми Еразмус+. Також висловив вдячність за партнерство у 12 науково-дослідних проєктах між університетами та науковими організаціями.

«Україна для нас – найважливіший партнер. Ми підтримуємо Українську Державу, її цілісність та суверенітет і готові співпрацювати в усіх сферах освіти: починаючи з дошкільної та завершуючи вищою», – запевнив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Також сторони акцентували увагу на діджиталізації освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19, розвитку інклюзивних форм навчання для дітей з особливими освітніми потребами та зміцненню співпраці між закладами вищої освіти обох держав.

Нагадаємо, днями відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки України Віри Рогової з Надзвичайним і Повноважним Послом Вірменії в Україні Тіграном Сейраняном.