A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Сумському національному аграрному університеті відкрили першу в Україні «Академію New Holland»

Опубліковано 09 жовтня 2023 року о 16:00


5 жовтня Сумський національний аграрний університет підписав договір із компанією «New Holland» та Благодійним фондом «Жнива Перемоги», що засвідчує створення першої в Україні «Академії New Holland» на базі інженерно-технологічного факультету.

СНАУ вже декілька років співпрацює з компанією «New Holland» — разом модернізують матеріально-технічну базу закладу освіти. Партнери вважають, що необхідно навчати висококваліфікованих спеціалістів, які крім ґрунтовних знань, будуть мати практичні навички.

«Академія New Holland» стала першою в Україні. Благодійний фонд «Жнива Перемоги» залучатиме своїх працівників до участі в лекціях, щоб докладніше розповідати про роботу в аграрній сфері, та надаватиме університету в безкоштовне тимчасове користування сучасну техніку, а компанія «New Holland» — обладнання до неї.

«Така співпраця допомагатиме студентам засвоїти теоретичні знання і набути практичних навичок у керуванні найновішими сільськогосподарськими агрегатами», — зазначають представники компанії.

Ректор Сумського національного аграрного університету, академік НААН України Володимир Ладика висловив вдячність за створення потужної практичної бази в університеті: «На нашу думку, довіра — це коли один із найбільших виробників сільськогосподарської техніки у світі відкриває свою першу в Україні навчально-практичну базу в університеті поруч із кордоном. Я щиро вдячний керівництву New Holland Agriculture за цей проєкт! За розуміння того, що кваліфікованого працівника можна підготувати лише на сучасній матеріально-технічній базі!»

Дякуємо компанії «New Holland» за підтримку української освіти та аграрного сектору!