A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У школах Львівщини з’явилися роботи

Опубліковано 02 червня 2022 року о 13:15


У День Захисту Дітей, 1 червня 2022 року, українські заклади загальної середньої освіти Львівщини отримали від Міністерства національної освіти у справах молоді та спорту Франції роботів віртуальної присутності для дітей, які не можуть навчатися очно.

Роботи необхідні для того, щоб госпіталізовані здобувачі освіти та діти, що перебувають за кордоном або не мають можливості навчатися, отримали доступ до внутрішньої освіти, спілкування з однолітками та могли підтримувати академічний і соціальний контакт із людьми.

Роботи надані у межах французької програми TED-i, що дозволяє учням і студентам залишатися на зв'язку з академічною спільнотою.

«На цьому етапі Франція передала Україні 21 пристрій. Розподіл передбачає розміщення по 5 роботів у школах Київщини, Харківщини, Чернігівщини, а також 4 для Львівщини та 2 для Закарпаття, де наразі перебуває велика кількість переселених із зон бойових дій дітей. Ми вдячні за нові можливості для онлайн-навчання», – наголосив директор департаменту освіти Олег Паска.

На Львівщині роботи з'являться у:

  • Твіржанському ЗЗСО I-III ст.-ЗДО Мостиської міської ради;
  • Судововишнянському ЗЗСО I-III ст.-ЗДО імені Т. Дмитрасевича Судововишнянської міської ради;
  • Ременівському ЗЗСО I-III ст. Жовтанецької сільської ради;
  • Бродівській гімназії імені І. Труша Бродівської міської ради.

Нагадаємо, у школах Закарпаття запроваджують цифрову платформу HUMAN.