A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У рівненському виші втілюватимуть міжнародний проєкт із водної безпеки

Опубліковано 18 жовтня 2019 року о 16:08

Національний університет водного господарства та природокористування став координатором проєкту “Вишеград - Вода - Безпека”, бюджет якого складає понад 35,5 тис євро. Він передбачає, що країни-партнери вивчатимуть стан водних ресурсів, напрацюють рішення для підвищення водної безпеки, а також проводитимуть відповідні лабораторні дослідження.

“Вишеград - Вода - Безпека” є продовженням проєкту  “Стійке управління водними ресурсами та гідрологічна безпека в країнах Вишеградської групи та Україні”, учасником якого був рівненський виш. Схвалений нині проєкт розвине вже напрацьовані ідеї, а також дозволить розширити кількість партнерів на усі країни Вишеградської четвірки. Окрім українського університету, над проєктом працюватимуть дослідники з Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини.

Так, в межах проєкту восени 2020 року на базі Краківського університету планують провести літню школу, до якої змогли б долучитися студенти усіх партнерських закладів. У такий спосіб учасники зможуть отримати новий досвід роботи з сучасним програмним забезпеченням, а також взяти участь у лабораторних заняттях.

Проєкт “Вишеград - Вода - Безпека” триватиме до березня 2021 року.

Нагадаємо, що у Вінницькому НАУ відкрили перший в регіоні Центр підтримки технологій та інновацій.