A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває відбір громад для організації літніх клубів у межах ініціативи DECIDE Summer Clubs'23 «Ми вдома – ми в Україні»

Опубліковано 08 червня 2023 року о 13:40


Громадська організація «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (далі – ГО «ДОККУ») у межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (далі – проєкт DECIDE) оголошує відбір територіальних громад для створення літніх клубів.

Заплановано відібрати до 50 територіальних громад, у яких з 1 липня до 30 серпня 2023 року проведуть активності при закладах освіти. Також у територіальних громадах створять DECIDE Summer Clubs '23 «Ми вдома – в Україні».

Громадам за результатами відбору нададуть:

  • комплект методичних розробок з питань організації літніх клубів (з фокусом на інтеграцію дітей ВПО), демократії та прав людини, запобігання конфліктів, психологічної підтримки, безпеки, рухової активності тощо;
  • набір розвивальних ігор та книжок; 
  • спортивний інвентар;
  • канцтовари і принтер;
  • обладнання та безкаркасні меблі для облаштування зон відпочинку на відкритому просторі.

Для організаторів роботи літніх клубів, вихователів та педагогічних працівників проведуть серію тренінгів із громадянської освіти, зокрема з демократичного громадянства, прав людини (ОДГ/ОПЛ) та соціально-психологічної підтримки дітей та підлітків.

До участі запрошують територіальні громади областей, які відповідають таким критеріям:

  • безпека – заклади освіти, у яких організований літній клуб, обладнані спорудами цивільного захисту;
  • інституційна спроможність – громади залучатимуть педагогів-організаторів, психологів, соціальних педагогів, вихователів;
  • перевагу у відборі буде громадам, які планують провести понад дві 10-денні зміни літніх клубів та охоплять найбільшу кількість дітей.

Територіальні громади областей, частина яких тимчасово окупована або на території яких ведуться активні бойові дії (згідно переліку), не можуть брати участь у відборі з урахуванням безпекових умов.

Хто може виступати автором заявки-анкети? 

  • представник/ця органу управління освітою (або іншого уповноваженого органу територіальної громади).

Від кого НЕ будуть приймати анкет?

  • фізичних осіб (учителів, батьків, жителів громади тощо);
  • закладів освіти;
  • громадських організацій та інших неурядових організації.

Які терміни подання анкети? 

  • з 1 до 10 червня включно.

Хто стане переможцем? 

  • 50 територіальних громад, в яких буде організовано літні клуби за категоріями:

– до 100 дітей; 

– від 100 до 200 дітей; 

– понад 200 дітей.

Для участі потрібно заповнити анкету учасника відбору територіальних громад для організації літніх клубів із залучення дітей ВПО у межах ініціативи DECIDE Summer Clubs’23 «Ми вдома – в Україні» за посиланням.

Про Проєкт DECIDE

Проєкт DECIDE спрямований на підтримку реформ освіти та децентралізації. Його мета – сприяти долученню громадян територіальних громад до демократичного врядування, рівноправному користуванню його результатами та одержанню доступу до якісної освіти.

В Україні проєкт реалізується ГО «ДОККУ» у партнерстві з Цюрихським педагогічним університетом (Швейцарія) за підтримки Швейцарії. Стратегічними партнерами проєкту DECIDE є Міністерство освіти і науки України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Івано-Франківська, Луганська, Одеська Полтавська та Чернігівська обласні державні адміністрації, а також Всеукраїнська асоціація ОТГ.