A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сумський національний аграрний університет презентував наукові проєкти на бізнес-форумі у Швейцарії

Опубліковано 17 травня 2023 року о 15:45


11-12 травня у швейцарському місті Лугано завершився перший «Лугано Бізнес-форум», у якому брав участь Сумський національний аграрний університет. Захід був організований Українсько-швейцарською бізнес-асоціацією та відбувався в семи панелях, на кожній з яких обговорювали актуальні питання відновлення України.

Також на форумі був представлений проєкт «CAS Rebuild Ukraine», який реалізує Бернський університет прикладних наук (BFH) за участю Сумського НАУ. Це програма підвищення кваліфікації, орієнтована на українців зі статусом захисту «S», а також українців, які вже проживають у Швейцарії та зацікавлені у відбудові України. Участь у ньому дозволяє учасникам оцінювати, спільно розробляти та керувати проєктами для відбудови України, зокрема щодо реконструкції будівель та інфраструктури.

Також під час заходу керівниця грантового сектору науково-дослідної частини Сумського НАУ Олена Мельник презентувала перспективи співпраці між СНАУ та BFH, зокрема і щодо участі у реалізації українсько-британського проєкту «Оцінка земель та екосистем Північного Сходу України, ушкоджених внаслідок російського вторгнення».

Під час доповіді директорка інституту сільського господарства, лісівництва та харчових наук Бернського університету прикладних наук Уте Селінг відзначила, що університет має тривалу історію співробітництва зі СНАУ, а також анонсувала проведення спільного українсько-британсько-швейцарского воркшопу, який відбудеться 23-24 травня у місті Берн за участю науковців та фахівців з відновлення ґрунтів із трьох країн.