A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Захоплива подорож Чернівцями – винагорода для юних екологів

Опубліковано 17 травня 2023 року о 12:15


Цьогоріч Чернівецька область мала нагоду провести IV етап Всеукраїнської олімпіади з екології на теренах регіону. Оскільки випробування відбувалися в онлайн-форматі, Департамент освіти і науки Чернівецької ОВА із членами оргкомітету вирішили зробити сюрприз для переможців та подарувати подорож-знайомство з Буковиною. 

Для молодих інтелектуалів з Полтавщини, Хмельниччини, Львівщини та Івано-Франківщини організатори забезпечили проживання, триразове харчування, екскурсійно-розважальну програму впродовж двох днів перебування у Чернівцях. Олімпійці відвідали український Хогвардс – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, який входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО, познайомилися з роботою Інституту біології, хімії та біоресурсів і командою кафедри екології та біомоніторингу.

Під час екскурсій Буковиною Пан Ярко, один із найцікавіших екскурсоводів краю, за допомогою капелюха, тростини та добірки цікавих історій розповів учасникам олімпіади про Чернівці, зокрема відкрив таємниці Панської вулиці (теперішня вул. О. Кобилянської), познайомив із різнобарв’ям архітектурної спадщини. 

Під час екскурсійних подорожей учасники проводили досліди в Музеї науки, а також побували на виставі Чернівецького обласного музично-драматичного театру імені О. Кобилянської. 

Працівники Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА із членами оргкомітету доклали максимум зусиль, щоб учасники Всеукраїнської олімпіади мали змогу плекати історію, культуру, звичаї не лише через книги та віртуальні подорожі, а й реально, подорожуючи різними куточками України, – такими, як Буковина!