A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Стартував новий цикл проекту “Демократична школа”, у якому 60 шкіл працюватимуть над розвитком громадянських компетентностей

Опубліковано 01 лютого 2019 року о 18:47

Програма підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа” почала 4-й цикл проекту, учасниками якого стануть 60 шкіл з усієї країни. Для них проведуть тренінги з розвитку громадянських компетентностей та допоможуть втілити зміни. Конференція з нагоди початку нового циклу програми відбулась сьогодні, 1 лютого 2019 року, за участі заступника Міністра освіти і науки Вадима Карандія.

Учасниками заходу також стали тренери, громадські організації та освітяни. Їм розповіли про попередні успіхи трирічного проекту, демократичні перетворення шкіл, які мають досвід участі, а також новації, що чекають на учасників наступного циклу. Наприклад, вони матимуть ширші можливості для використання онлайн-матеріалів.

У межах програми на базі кожної школи формуватимуть команди з учителів, учнів та їхніх батьків. Досвідчений тренер проводитиме для них лекції щодо базових понять демократії, честі та гідності, прав людини, громадянського суспільства тощо. Після цього вони складуть план змін, над втіленням якого працюватимуть основну частину проекту - 1,5 роки.

Новий набір учасників планується провести у вересні. Тоді на сайтах організаторів з'являться відповідні оголошення і традиційні анкети, які заповнюють кандидати.

Загалом у проекті вже взяли участь близько 200 шкіл України. Програму реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда (Осло, Норвегія) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Радою Європи, БО “Центр освітніх ініціатив” та ІСАР “Єднання”.