A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Соціальні проекти та поширення кращих практик серед школярів і студентів - МОН підписало Меморандум з фундацією “З країни в Україну”

Опубліковано 27 березня 2019 року о 17:59

Українські студенти та школярі отримують більший доступ до платформ, де вони можуть реалізувати соціальний або освітній проект. Такою, зокрема, є програма “Відкривай Україну”, де учасники втілюють ідеї на рівні закладу, а далі - міста. Для підтримки таких активностей Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписала Меморандум з очільником Фундації “З країни в Україну” Денисом Блощинським сьогодні, 27 березня 2019 року, в Києві.

“Ми бачимо значні перспективи у співпраці з вашою організацією, адже ви безпосередньо спілкуєтесь з великою кількістю учнів, учителів і, наскільки мені відомо, плануєте розширювати комунікацію з батьками. Ваша діяльність суголосна концепції реформи Нова українська школа, і ми бачимо свій обов’язок у тому, щоб підтримувати такі ініціативи”, - зазначила Лілія Гриневич.

Так, Фундація “З країни в Україну” має досвід проведення проекту “Відкривай Україну” серед учнів 7-11 класів. Для участі діти об'єднуються у команди та працюють над спільним проектом. Він має вирішувати локальну проблему школи, а його результати мають бути вимірювальними. У наступному - міському - етапі школярі вирішують вже більш масштабне завдання, яке покращило б життя містян. Під час всеукраїнського фіналу учасники з різних регіонів країни обмінюються досвідом та дізнаються про інфраструктури інших міст.

В основі проекту лежить гейміфікована платформа. Це робить процес досягнення результатів інтерактивним та захопливим для дітей.

“Ми підтримуємо той напрям змін в освіті, що сьогодні впроваджується МОН, тому хочемо долучитися до цього процесу і бути корисними там, де зможемо. Розпочаті зміни настільки комплексні, що часто сигнал не досить коректно доходить до вчителів, батьків та учнів, і, думаю, важливо, щоб працюючи в межах власного проекту ми могли допомогти ідеям Нової школи бути краще зрозумілими і доступними спільноті”, - додав Денис Блощинський.

Підписаний Меморандум, зокрема, передбачає, що партнери мають створювати сприятливі умови для співпраці бізнесу, державних установ та громадськості. Така взаємодія має спрямовуватися на розвиток освітніх та соціальних ініціатив.

Нагадаємо, що раніше Google, МОН та Фонд Порошенка підписали Меморандум про співпрацю для розвитку інклюзивної освіти.

Більше фото