A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет взяв участь у Конференції університетів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії – 2022

Опубліковано 08 вересня 2022 року о 17:00


Сьогодні, 8 вересня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет долучився до роботи щорічної Конференції університетів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії – 2022.

Під час заходу учасники обговорили стан і перспективи розвитку української вищої освіти в умовах війни росії проти України.

«У межах масштабної ініціативи єднання проєкт «Твінінг» уже об’єднав майже 90 українських університетів із закордонними закладами вищої освіти для довгострокової співпраці в різних напрямах. Нині 144 університети з України зареєструвалися для участі у проєкті», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр наголосив, що завдяки підтримці Асоціації університетів Сполученого Королівства провідні британські університети долучилися до проєкту, а їхній приклад активізував інтерес до заходу університетів ЄС, Канади, США, Австралії та Нової Зеландії.

«Переконаний, що головна ідея «Твінінг», яка полягає в розбудові системи вищої освіти України за найкращими світовими зразками, навіть у важкі часи війни буде ефективно реалізована і продемонструє вагомі результати», – сказав Міністр.

Уряд Великої Британії вже анонсував фінансову підтримку на діяльність партнерів у межах цього проєкту.

Також:

  • 5 млн фунтів стерлінгів виділено на дослідницькі україно-британські проєкти університетів-учасників ініціативи;
  • компанія «ХТХ Маркет» оголосила грантову підтримку університетів загальною вартістю 15 млн фунтів стерлінгів строком на 3 роки;
  • німецька служба академічних обмінів (DAAD) збирається долучитися до «Твінінгу» із понад 20-ма німецькими університетами, готовими стати партнерами українських ЗВО;
  • Cormack Consultancy Group вклали у реалізацію проєкту понад 140 тис. фунтів стерлінгів.

«За ці пів року війни ми переконалися, що маємо багато друзів, чия віра та підтримка щодня наближають перемогу України, перемогу правди. Ми відчуваємо її у різних сферах, зокрема в освіті та науці», – звернувся до учасників Сергій Шкарлет. 

Нагадаємо, на Львівщині запрацював освітній хаб.