A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Львівщині запрацював освітній хаб

Опубліковано 08 вересня 2022 року о 12:30


Мережа Українських освітніх хабів запрацювала ще в одному регіоні України – у Львівській області. Тут безкоштовно навчатимуть IT та робочим професіям, українській та англійській мовам, розглядатимуть найзатребуваніші навички серед роботодавців, надаватимуть психологічну та емоційну підтримку, а для учнів організують систему профорієнтації на основі штучного інтелекту та навчання фізики за державною програмою із застосуванням VR-технологій. 

«Освітній хаб Львівщини перш за все допомагатиме українцям, які вимушено перебувають на території Львівської області в цей непростий час, визначитись та опанувати нову професію та навички, які допоможуть в отриманні роботи або відкритті власної справи задля можливості матеріально забезпечувати себе та свою сім’ю, реалізуючи концепцію «Навчання впродовж життя» (Life Long Learning)», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Український освітній хаб Львівщини організовує Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти і Асоціація інноваційної та цифрової освіти у партнерстві із Карпатським фондом за фінансової підтримки Фонду Франції. Цей проєкт внесено до пріоритетних проєктів у сфері освіти під час воєнних дій, які відбуваються на території України у зв’язку з агресією рф. 

«Для дітей-переселенців, а також місцевих жителів буде багато цікавих активностей: розмовні клуби з української та англійської мов, майстер-класи, екскурсії та інші цікаві корисні заходи, а найголовніше – системне запровадження профорієнтації у загальноосвітніх навчальних закладах та можливість проходження лабораторних та практичних робіт за допомогою віртуальної реальності», – повідомила координаторка Українських освітніх хабів, виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Активну участь у роботі проєкту взяв Департамент освіти Львівської обласної державної адміністрації.

«Ми докладаємо всіх зусиль задля того, аби жителі Львівської області, передусім діти, отримували нові освітні можливості», – сказав директор Департаменту освіти Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска: 

Сайт мережі Українських освітніх хабів.

Адреса освітнього хабу Львівщини: м. Львів, вул. Івана Огієнко, буд. 18А, ауд. 406.

Телеграм-канал освітнього хабу Львівщини.

Координаторка: Альона Мірошниченко, +380990221151, [email protected].