A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет розповів про підтримку іноземними партнерами української наукової спільноти

Опубліковано 30 червня 2022 року о 16:45


Сьогодні, 30 червня 2022 року, в ефірі телемарафону «Єдині новини» Сергій Шкарлет розповів про підтримку іноземними партнерами українських науковців.

«Під час Перед-саміту ООН група друзів України в кількості 53 країн і 154 міністрів оголосила про повну підтримку всіх ініціатив і дослідницьких проєктів України», – повідомив Сергій Шкарлет.

Міністр нагадав про підписану минулоріч Угоду про долучення України до програм «Горизонт Європа» та «Євратом», а також зазначив, що 28 червня 2022 року Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив низку заходів для підтримки науково-технічного та науково-дослідного секторів України.

«Було прийнято рішення щодо збільшення фінансування програми Researchers at Risk Fellowship («Дослідники в зоні ризику»). Вже підтверджено виділення 3 мільйонів фунтів стерлінгів, тепер оголошено про майже 10 додаткових», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Було обговорено й нещодавні підсумки зустрічі міністрів освіти та науки G7.

«Вже отримали від Канади фонд для підтримки навчання української молоді та працевлаштування науковців. Франція створила фонд фінансової допомоги для наукових досліджень, завдяки якому українські вчені можуть відновити наукову діяльність. США виділили на підтримку молодих науковців уже 4 мільйони доларів. Оголошено й ініціативу в межах програми Європейської інноваційної ради: підтримка в розмірі 20 мільйонів євро та пряма підтримка до 60 тисяч євро щонайменше для 200 українських технологічних стартапів», – розповів Сергій Шкарлет.

Міністр наголосив, що світ всебічно підтримує Україну.

«Україна буде зовсім іншою країною, новітньою та технологічною. Ми будуємо таку державу, до якої їхати та мати належність буде гордістю», – наголосив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив низку заходів для підтримки українських науковців.